Nova vizija Facebooka: Poruke između Instagrama, WhatsAppa i Messengera

Izvor: NovaEnergija.net, 08.Mar.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vizija Facebooka: Poruke između Instagrama, WhatsAppa i Messengera

Mark Zakerberg je obećao da će strateškim zaokretom pretvoriti Facebook u platformu brižniju prema privatnom životu korisnika, usmerenu na poverljivost.
Facebook mora postati ujedinjena mreža usmerenija na privatne razmene (za razliku od objave ‘postova’ koje može pročitati veliki broj ljudi) i na formate tipa ‘priča’ koje se brišu nakon 24 sata.
“Kada mislim o budućnosti interneta, mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << da će platforma za komunikacije usmerena na ‘privatno’ postati još važnija od današnjih otvorenih platformi”, ocenio je i najavio da namerava omogućiti sigurna online plaćanja.
“Ta promena odgovora novim ukusima korisnika. Danas već vidimo da su privatne poruke, ‘priče’ i male grupe najbrže rastući online formati komuniciranja”, napisao je Mark Zakerberg u postu objavljenom na njegovoj Facebook stranici.
Izvršni direktor Facebooka namerava tehnički da ujedini mrežu s njenim ostalim aplikacijama Messenger, Instagram i WhatsApp.
Ubuduće će biti moguće direktno razmenjivati poruke putem tih mreža koje će moći da šifriraju podatke, što je danas moguće samo na WhatsAppu.
“Iako trenutno nismo visoko na lestvici po zaštiti privatnosti, razvićemo usluge koje ljudi stvarno žele”, rekao je on.
Izvor: Hina/N1
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Šta planira Mark Zakerberg za budućnost Facebooka

Izvor: Informacija.rs, 08.Mar.2019

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Facebook, u čijem su vlasništvu i Instagram, WhatsApp i Messenger, objavio je ove nedelje svoje namere da promeni suštinsku prirodu društvenih mreža. Umesto da podstiču korisnike na javno objavljivanje, u Facebooku planiraju da se fokusiraju na privatne...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.