Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2018, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana.

Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsetnika, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << korisnika obaveštava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obaveštenja. Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao:

- Uvek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbede da vreme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno.

Funkcija bi Facebook korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregledom koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaveštenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebooku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano deljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osećaju više povezano i podržano.

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Facebooka nije vidljiva u prototipu "Your Time on Facebook" alatke, koja izgleda tretira isto sve vreme provedeno na Facebooku.

Ukoliko servis uspe da kreira sistem koji može da meri aktivno i pasivno vreme provedeno na Facebooku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Facebook koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nova opcija Facebooka će vam pokazati stravične brojke

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jun.2018

U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvijek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosječno vrijeme provedeno u aplikaciji tokom dana...Funkcija takođe...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.