Ne trojanski konj  ozbiljna konjina koja se ne sklanja

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne trojanski konj " ozbiljna konjina koja se ne sklanja"

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić oglasio se na Fejsbuku povodom najave raspisivanja lokalnih izbora u Beogradu.

On je istakao da je Novi Beograd jedna od retkih opština u Srbiji gde SNS nije nikad bila na vlasti, kao i da ni danas to nije.

Takođe, podsetio je da je na novobeogradske izbore prošle godine izašao samostalno i uspeo da ostvari najbolji izbori rezultat od svih učesnika i “pobedi, u tom momentu nepobedivu Srpsku naprednu stranku“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
“Jedini sam sa srpske političke scene koji na predsedničkim izborima 2016. godine nije podržao ni jednog kandidata, kad su se svi za nekog opredelili, a ostale napadali i blatiili. Nisam želeo da se o meni donosi sud na osnovu toga koga hvalim ili vređam, već na osnovu mog rada i rezultata. Godinama se već trudim da mi glavna preporuka ne bude vređanje drugih, iako vidim da to svi najviše vole, a nastojim da bez obzira što mene napadaju sa svih strana, ne odgovaram nikome nebitno kojoj stranci pripadao”, naveo je Šapić.

Istakao je i da se trudi da bude konstruktivan i pozitivan i da ga ljudima preporuče rad i rezultati, a ne destrukcija i nipodaštavanje svega što nema veze sa njim.

“Jedini sam još pre šest meseci rekao da neću učestvovati u političkoj pijaci nakon beogradskih izbora ako mi se ne ukaže prilika da budem gradonačelnik Beograda i ne dobijem šansu da Beograd vodim kako ja smatram da je ispravno. Takođe sam jedini rekao da neću participirati u beogradskoj vlasti ko god da je napravi, a poželeću sreću svakome ko u tome uspe, jer ja drugi rodni grad nemam i uvek ću Beogradu želeti da bude bolji i uspešniji, ko god ga vodio, a bez obzira šta o tom pojedincu ili organizaciji privatno mislio”, dodao je Šapić.

On je istakao i da je “prvi i za sada jedini rekao da će samostalno izaći na izbore i da se neće skrivati ni iza koga po cenu potpunog izbornog neuspeha”.

“I pored svega ovoga, jedni me proglašavaju 'žutim lopovom', a drugi 'SNS trojanskim konjem' samo zato jer neću ni jednom carstvu da se priklonim. E, pa možda su i u pravu svi, i vlast i opozicija, i možda i jesam ne trojanski konj, nego ozbiljna konjina, koji ni pred kim pogled ne sklanja u stranu kad ga sretnu, a to u životu nema cenu. Ostajem dosledan i ne menjam svoje stavove kako vetar duva, pa makar mi ovi beogradski izbori bili poslednji u životu”, zaključio je Šapić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.