Ne poštuju reprezentativca Nemačke: Rasisti besni zbog crnca na omotu čokolade

Izvor: Press, 05.Apr.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne poštuju reprezentativca Nemačke: Rasisti besni zbog crnca na omotu čokolade

Mali crnac na omotu čokolade – sa tim neki u Nemačkoj imaju problem. Čak i kada je mališan izrastao u fudbalera koji nosi dres Nemačke. Evo šta o tome piše štampa, a kakve kreativne predloge ima tviter-zajednica
Najmanje dva korisnika Fejsbuka ne mogu ili ne žele da razumeju potez konditorske kompanije Ferero koji je povodom Evropskog prvenstva u fudbalu u prodaju pustio seriju Kinder-čokolada >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na kojima su slike nemačkih fudbalskih reprezentativaca iz doba kada su bili deca.

Foto: Reuters, Džerom Boateng na pakovanju Kinder čokolade

Tačnije, nekima je zasmetalo što su na omotu čokolade pored Marija Gecea iliBastiana Švajnštajgera i slike igrača poput Džeroma Boatenga ili Ilkaja Gundogana.

„Jadna Nemačka“ ili „Da li su to upozorenja na buduće teroriste?“, neki su od komentara na Fejsbuku iza kojih stoji desničarski radikalni pokret Pegida (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada), to jest njegov ogranak iz pokrajine Baden-Virtemberg. To je bila tema komentara u nemačkoj štampi, ali i duhovitih tvitova.

Foto: AP, Džerom Boateng na pakovanju Kinder čokolade

Frankfurter rundšau komentariše: „Pre nekoliko dana počela je akcija sa dečijim fotografijama nemačkih reprezentativaca na Kinder-čokoladama. Pored Gundogana i Boatenga, na čokoladama su i dečije fotografije Andrea Širlea, Kristofa Kramera, Maria Gecea, Matsa Humelsa, Škodrana Mustafija, Lukasa Podolskog, Marija Gomeza... Jedan od korisnika na internetu je napisao: U ovim čokoladama treba uživati! Da su na njima slike Frauke Petri ili Beatriks fon Štorh (prim. ur. šefice i potpredsednice desničarske stranke Alternativa za Nemačku – AfD) verovatno bi moralo da se povraća.“

Jedan korisnik Tvitera pita se šta bi desničari rekli na mešovitu ljubavnu vezu mleka i čokolade, kojom i nastaje ova čokoladica?
View image on Twitter


  Follow
Lulu @luxeiner

Was sagt Pegida eigentlich zur Beziehung von Milky und Schoki?#Kinderschokolade
10:12 AM - 25 May 2016
   125125 Retweets    370370 likes





Nedeljnik Cajt piše na svom portalu: „Nekima se možda ne sviđa, ali u Nemačkoj se rađaju i deca koja nisu bela, poput Džeroma. I diskusija da li je islam deo Nemačke odavno je razrešena. Mesut, Sami i Škodran su tri muslimanska nemačka svetska šampiona. Mesut je ovih dana mogao da se vidi u Meki odeven u belo. On će se dobro pripremiti za turnir, na kome će za Nemačku igrati u jednoj drugoj beloj odeći i osvojiti još jedan pehar. Religija ne može da se izuzme ni iz jedne nacije, niti iz nacionalnog tima. Pegidisti i oni koji su od strane njih izabrani, kao ni stranke, ne pitaju se šta i ko pripada Nemačkoj. O tome odlučuje stvarnost, život i nacionalni selektor.“

Sportski magazin 11 Freunde daje predlog izgleda Kinder-čokolade za sve rasiste:
View image on Twitter


  Follow
11FREUNDE_de ✔@11Freunde_de

Natürlich gibt es jetzt auch eine Sonderedition für alle Rassisten#Kinderschokolade
11:04 AM - 25 May 2016
   2,0962,096 Retweets    3,8183,818 likes



Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.