Na Fejsbuku možeš biti muško, žensko ili šta god poželiš

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fejsbuku možeš biti muško, žensko ili šta god poželiš

Najveća svetska društvena mreža korisnicima je ponudila neograničene mogućnosti iskazivanja rodnog identiteta. Dodali su novo polje u delu profila posvećenom rodnom izjašnjavanju, u koje je moguće upisati bilo šta.

Novo rešenje zamenilo unapred postavljen spisak s nekoliko desetina opcija. Sad su na raspolaganju opcije “muško”, “žensko” i - šta god sami upišete.

Kao i do sada, možete dodati do deset rodnih izraza i određivati s kojom publikom ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deliti informaciju o vašem rodnom određenju.

Fejsbuk je sarađivao sa brojnim organizacijama kako bi sastavio originalni spisak, ali očigledno to nije bilo dovoljno korisnicima tako da sada oni sami mogu da odrede svoj rodni identitet.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.