MUP: Gradjani, za tri dana, predali policiji 5.937 komada oružja

Izvor: Beta, 11.Maj.2023, 12:11

MUP: Gradjani, za tri dana, predali policiji 5.937 komada oružja

Gradjani Srbije, za tri dana, policiji su predali 5.937 komada oružja kao i 290.572 komada municije, objavilo je danas Ministarstvo unutršnjih poslova (MUP)Policiji je predato i 468 komada raznih minsko eksplozivnih naprava, odnosno bombi i drugih ubojnih sredstava, objavio je MUP na Fejsbuku.Gradjani, od 8. maja do 8. juna, mogu, bez krivičnih i bilo kojih drugih posledica, da neregistrovano oružje i eksplozivna sredstva predaju policijskoj stanici i da pozovu policiju da ga preuzme.Akcija je pokrenuta posle dva masovna ubistava, u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.Gradjani mogu da vrate policiji i registrovano oružje, odnosno ono koje legalno poseduju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bitka protiv ilegalnog oružja u Srbiji i Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2023

Prošle nedelje u Srbiji su se dogodile dve pucnjave u kojima je život izgubilo ukupno sedamnaest osoba. U ovoj državi je blizu 40 komada vatrenog oružja na 100 stanovnika, što je u samom evropskom vrhu. Većinu čini oružje koje se drži bez dozvole. Istovremeno, u Evropi oružje najčešće upotrebljavaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.