Kurti: Takse ćemo zameniti merama reciprociteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Takse ćemo zameniti merama reciprociteta

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, izjavio je danas da će takse na srpske i BiH proizvode biti zamenjene merama reciprociteta čim ih razradi ministarstvo za ekonomski razvoj.

Tada će, kazao je, biti uspostavljen "puni reciprocitet" sa Beogradom.

Kurti je novinarima, na otvaranju izložbe sećanja posvećenoj Ademu Demaćiju, rekao da mediji ne treba da žure sa tim pitanjem.

"Takse će biti zamenjene reciprocitetom. Ne žurite jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvo moramo da razradimo mere reciprociteta i kada ministarstvo za ekonomski razvoj to završi, zamenićemo sto odsto uvećane takse. Ali mi ne pravimo greške, idemo u pravom smeru i pravim putem", rekao je Kurti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Veselji zahteva od Kurtija da razjasni stav o taksama

Predsednik opozicione Demokratske stranke Kosova (DPK), Kadri Veselji, zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, da objasni svoje stavove u vezi sa taksama na srpske i BiH proizvode i poručio mu da bude jasan i da ne izbegava odgovornost manipulacijama.

Veselji je na svom fejsbuk profilu napisao da je rasprava koja se u javnosti vodi o taksama Kurtiju potrebna za manipulisanje, izbegavanje donošenja odluka i odgovornosti, kao i kršenje predizbornih obećanja datog građanima, ali i nedostatka hrabrosti u odlučivanju.

„Ovih dana se ozbiljno problematizuje pitanje taksi i susret Kurtija sa predstavnicima Srbije", napisao je Veselji i dodao da je reč o predrasudama i standardu koji je Kurti sam sebi postavio.

Veselji kaže da je to način da Kurti manipuliše i izbegava donošenje odluka, što, kako kaže, Prištini u ovom trenutku nje potrebno.

Ovakav pristup Kurtija, kaže Veselji, odgovara samo kosovskom premijeru i ne rešava nijedno pitanje od interesa za građane.

"Čak i igranje sa zahtevima međunarodne zajednice koristi da bi ublažio odgovor na zahteve opozicije po pitanju taksi i nastavka dijaloga", naveo je Veselji i istakao da bi, kako kaže, "premijer trebalo da bude jasan, bez odlaganja i manipulacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.