Još jedan gigant ih bojkotuje: Facebook u sve većem problemu

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 09:25

Još jedan gigant ih bojkotuje: Facebook u sve većem problemu

Microsoft se pridružio rastućoj listi kompanija koje su "pauzirale" oglašavanje na društvenoj mreži Facebook.

Prema izveštaju portala Bloomberg, pozivajući se na interno saopštenje marketinškog stručnjaka kompanije Microsoft Krisa Kaposele, do daljeg se obustavlja oglašavanje.

U protekloj nedelji, brojni veliki brendovi kao što su Coca-Cola, Honda, Unilever, Ford i Starbucks objavili su da, bar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privremeno, neće trošiti svoj novac za reklamiranje na popularnoj društvenoj mreži.

Facebook je nedavno uzburkao javnost zbog svoje politike poslovanja, odnosno zbog toga što omogućavaju da govor mržnje ostane vidljiv na platformi. Kompanije su izrazile zabrinutost zbog mogućnosti da se uz ovako neprikladan sadržaj postave njihove reklame.

Otkako je odluka postala javna, postavljena su pitanja u vezi sa logikom koja iza nje stoji, s obzirom na to da dolazi samo nekoliko dana nakon što je Microsoft objavio da će biti partner sa Facebook Gaming platformom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.