Istraživanje o e-smejanju: “LOL” je zastareo, piše se “haha”

Izvor: Svet, 11.Avg.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje o e-smejanju: “LOL” je zastareo, piše se “haha”

Akronim od laugh out loud – LOL na društvenim mrežama se upotrebljava sve manje, a korisnici ga sve češće zamenjuju emotikonima i onomatopejama “haha” ili “hehe”, pokazalo je istraživanje o e-smejanju, koje su među američkim građanima sproveli zaposleni na Fejsbuku.
Otkriveno je da je čak i onomatopeja “hehe” češće korišćena od LOL, koji koristi samo 1,9 odsto starijih korisnika, u odnosu na 51,4 odsto koliko ih koristi “haha”, prenose mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << /> Emotikoni se pojavljuju u 33,7 odsto objava, a “hehe” je na trećem mestu s 13,1 odsto. Analiza je pokazala da muškarci i žene drugačije pokazuju da im je nešto duhovito, pri čemu muškarci češće koriste onomatopeje “hehe”, “haha”, a žene više vole emotikone, kao i mlađa populacija.
Inače, prijateljima tokom prepiske često šaljemo emotikone, odnosno “smajliće”, kako ih još zovu. Kad je reč o geografskom području, “haha” i “hehe” popularniji su na zapadnoj američkoj obali, emotikoni su najčešći izbor stanovnika srednjeg zapada, a stanovnici južnih američkih država najradije još uvek upotrebljavaju LOL.

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.