Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog stava o bombardovanju

Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj smenio Vesnu Mikić zbog stava o bombardovanju

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je Vesnu Mikić sa mesta zamenika ministra pravde.

Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

On je smenio Mikićevu navodeći da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama "nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrednosti".

Vesna Mikić je na svom privatnom Facebook nalogu, povodom 20 godina od NATO bombardovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << SR Jugoslavije, napisala "da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namerno planirani genocid od strane NATO alijanse".

"U Vladi i institucijama Republike Kosovo nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji vređaju zajedničke evroatlantske vrednosti. Naročito kada je država Kosovo stvorena upravo na osnovu ovih vrednosti. Izjava zamenika ministra u Ministarstvu pravde, Vesne Mikić, da je NATO bombardovanje bilo genocid nad srpskom državom i narodom, neprihvatljiva je i poklapa se sa govorom mržnje, sankcionisana Ustavom i zakonom. Stoga sam danas sa dužnosti otpustio zamenicu ministra Mikićevu", napisao je Haradinaj na svom nalogu i objavio fotografiju odluke, javlja RTS.

Mikićeva je na mesto zamenika ministra pravde u kosovskoj vladi imenovana na predlog Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Facebook,   NATO

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog objave o NATO genocidu Haradinaj smenio Mikićevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019

Dan nakon objave na Fejsbuku zamenice kosovskog ministra pravde Vesne Mikić da je NATO počinio genocid nad Srbima, premijer Ramuš Haradinaj doneo je odluku da je razreši dužnosti, uz tvrdnju da su takve izjave "govor mržnje", prenosi RTK2 na srpskom jeziku...Vesna Mikić je u nedelju na svom profilu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"SUTRA IDEM NA POSAO" Mikić: Haradinaj pokazao da je daleko od demokratskih normi

Izvor: Blic, 25.Mar.2019

Vesna Mikić, koju je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj smenio sa mesta zamenika ministra pravde, izjavila je danas da Haradinaj ima pravo da smanjuje ministre i zamenike ministra, ali da način na koji je to uradio u njenom slučaju pokazuje da je "daleko od demokratskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.