Gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 27.Jul.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu! (FOTO)

Ministarstvo građevine izdalo je građevinsku dozvolu za gondolu na Zlatiboru.

Ovo ministarstvo izdalo je opštini Čajetina građevinsku dozvolu za prvu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, čime je omogućen početak izgradnje krajnje stanice Tornik, a nakon što je ta opština ovoga puta predala potpunu i ispravnu dokumentaciju.

Kako piše u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ovaj primer dokazuje da u Srbiji politički motivisani >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pritisci i zaobilaženje propisa nisu način da se dođe do dozvole za gradnju, već je način poznat i isti za sve investitore - podnošenje potpune dokumentacije bez tehničkih propusta.

Britanska novinarka je posetila Zlatibor, a evo kako ga je opisala za ugledni časopis Gardijan

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvek je spremno da, u slučaju nesnalaženja investitora, pruži tehničku pomoć u pripremi dokumentacije, kao što je to uradilo i u slučaju Opštine Čajetina, koja je četvrti put uspela da podnese ispravna dokumenta.

U Ministarstvu podsećaju sa podržavaju izgradnju gondole na Zlatiboru od samog početka, jer će tim projektom jedna od najlepših planina u Srbiji postati još atraktivnija za turiste, a zlatiborski kraj će moći da se ekonomski još brže razvija. Ovakav stav su pokazali i na delu, omogućivši Opštini Čajetina da projekat realizuje u više faza, pružanjem stručne podrške investitoru u procesu pribavljanja dokumentacije i izdavanjem lokacijskih uslova u roku višestruko kraćem od zakonskog.

Američki portal nahvalio Srbiju: Srbija ima za svakoga ponešto!

Predsednik opštine Čajetina organizovao je i nekoliko radnih akcija za izgradnju gondole, iako taj projekat nije imao građevinsku dozvolu, a nekoliko stotina Zlatiboraca je u maju protestovalo ispred zgrade Ministarstva u Beogradu.

Ministarka Zorana Mihajlović obišla Koridor 10 (FOTO)

Prema dosadašnjem planu, gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilmetara i biće najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.