Fejsbuk ubija kartice; IT gigant pravi svoju kriptovalutu

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk "ubija" kartice; IT gigant pravi svoju kriptovalutu

San Hoze -- Fejsbuk razvija svoju kriptovalutu, koja bi bila podržana američkim dolarom, a projekat razvoja sopstvenog sredstva plaćanja nazvan je Project Libra.

Na njemu se radi već godinu dana i mogao bi da omogući korisnicima da prebacuju novac jedni drugima na račun preko aplikacije Vocap, koja je, takođe, u vlasništvu Fejsbuka.

U ovoj kompaniji veruju da će njihova kriptovaluta privući veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj korisnika i da će "potkopati" kreditne kartice zato što se prilikom novčanih transakcija neće naplaćivati naknada za obradu.

Kako piše The Wall Street Journal, Fejsbuk sarađuje sa nekoliko trgovaca i finansijskih institucija, kako bi obezbedio značajnu podršku za platni sistem baziran na kriptovalutama, koji bi mogao da preuzme primat Apple Pay-u i sistemima sličnim njemu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.