Fejsbuk: Podaci 29 miliona korisnika kompromitovano hakerskim napadom

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk: Podaci 29 miliona korisnika kompromitovano hakerskim napadom

Propust u zaštiti bezbednosti podataka na Fejsbuku u septembru omogućio je hakerima da ugroze lične podatke oko 29 miliona korisnika te društvene mreže, saopštila je večeras uprava Fejsbuka.

Fejsbuk je naveo da se prvobitno strahovalo da je 50 miliona pogođeno tim hakerskim napadom.

Hakeri su ušli u lične profile korisnika kao što su imena, prezimena, bračni status, obrazovanje, datum i mesto rođenja, i radno mesto.

Uprava Fejsbuka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navela je da je američka federalna policija otvorila istragu.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Fejsbuk: Hakeri kompromitovali podatke 29 miliona korisnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Okt.2018

Propust u zaštiti bezbednosti podataka na Fejsbuku u septembru omogućio je hakerima da ugroze lične podatke oko 29 miliona korisnika te društvene mreže, saopštila je večeras uprava Fejsbuka. Kompanija je navela da se prvobitno strahovalo da je 50 miliona pogođeno tim hakerskim napadom. Hakeri...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.