Facebook platio poravnjanje od 65 miliona dolara

Izvor: B92, 17.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook platio poravnjanje od 65 miliona dolara

Greškom ljudi iz advokatske kompanije Quinn Emanuel Urquhart Oliver & Hedges u javnost je procurela informacija o poravnjanju između osnivača društvenih mreža Facebook i ConnectU.

Jovana Milićević




Mark Zucerkberg, osnivač Facebooka, optužen je da je ukrao koncept studentske društvene mreže od braće Winklevoss i njihovog kolege Narendra, osnivača manje društvene mreže ConnectU, dok je radio za njih u vreme studiranja na Harvardu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako je odbrana odbacila sve optužbe pozivajući se na nepostojanje neposrednih dokaza, glavni analitičar iz Gabriel Consulting Groupa, Dan Olds, smatra da imajući u vidu veličinu odštete ovaj slučaj ipak ima težinu. "Kompanije ne plaćaju 65 miliona dolara samo da bi se otarasile dosadnih optužbi", naglasio je Olds.

Iako je poravnjanje trebalo da ostane tajno, advokat Peter Calamari izjavio je za Los Angeles Times da je informacija dospela u bilten firme greškom nekog od zaposlenih u odseku za odnose za javnošću, a da je politika firme da ne govori javno o svojim slučajevima.

Vest o ovom poravnjanju prvi je objavio The Recorder, pravni online magazin, dok nijedna od pomenutih strana nije želela da se izjašnjava o ovom slučaju, naglašavajući da je reč o poverljivim informacijama.

Facebook je trenutno najveća društvena mreža, sa blizu 222 miliona jedinstvenih poseta prošlog meseca, znatno više nego Myspace, koji je zabeležio skoro duplo manju posetu.

O brzini rasta popularnosti Facebooka govori i činjenica da su pre nešto manje od godinu dana, u aprilu 2008. godine ove dve društvene mreže imale skoro isti broj jedinstvenih poseta mesečno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.