Facebook naplaćuje Britancima slanje poruka slavnima

Izvor: BKTV News, 08.Apr.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook naplaćuje Britancima slanje poruka slavnima

Facebook počinje da od britanskih korisnika naplaćuje najviše 10 funti za slanje poruka osobama koje se ne nalaze u njihovom krugu prijatelja, preneli su britanski mediji.
Ta društvena mreža uvodi te naplate u nastojanju da “spreči spam”, a korisnici će plaćati za kontaktiranje poznatih ličnosti ili bilo koga ko nije njihov prijatelj ili prijatelj njihovog prijatelja.
Te naplate mogu iznositi od svega 70 penija pa do najviše 10 funti. Prošle sedmice je svako ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pokušao da pošalje poruku osvajaču zlatne olimpijske medalje u ronjenju Tomu Dejliju morao da plati 10,68 funti.
Taj sistem naplate zasnovan je na algoritmu koji izračunava koliko sledbenika neka poznata ličnost ima na Fejsbuku. Slanje poruke američkom reperu Snupu Dogu (Lajonu), na primer, podleže naplati od 10,08 funti.
Komentarišući tu novu naplatu, Facebook je saopštio da “taj sistem plaćanja za slanje poruka onima koji nisu prijatelji ima za cilj da spreči spam “.
Prema pisanju Sandi tajmsa, korisnici Fejsbuka mogu da plaćaju taj namet preko Interneta, ali mlađima od 18 godina to nije dozvoljeno i njima je takođe blokirano da dobijaju poruke od osoba van njihovog kruga prijatelja.
Ako korisnici žele da kontaktiraju ljude koji nisu njihovi prijatelji, mogu ili da plate mali iznos, što će omogućiti da se poruke pojave u njihovom inboksu, ili da to rade besplatno, ali će se tada poruke pojaviti u znatno diskretnijem folderu za koji navodno mnogi i nisu svesni da postoji.
Izvor: Novosti
Tweet
Pogledaj vesti o: Facebook,   Olimpijske igre

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.