Facebook mora da plati rekordnu kaznu u Evropi: Prekršili ste

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 10:00

Facebook mora da plati rekordnu kaznu u Evropi: Prekršili ste

Irska Komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator privatnosti u EU, kaznio je danas kompaniju Meta, vlasnika Facebooka, sa rekordnih 1,2 milijardi evra zbog prenosa podataka EU korisnika.

Meta je dobila rok od pet meseci da obustavi transfer podataka EU korisnika u SAD, prenosi Rojters.

Američka kompanija je saopštila da će uložiti žalbu na ovu presudu, za koju smatra da je "nepravedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nepotrebna".

Meta je prošlog meseca izrazila očekivanje da će novi sporazum između EU i SAD, koji reguliše bezbedan prenos podataka EU korisnika u SAD, biti u potpunosti primenjen pre nego što kompanija prestane sa transferom podataka.

Prethodna upozorenja Mete da bi zbog zabrane EU mogla da obustavi Facebook se u slučaju sporazuma između EU i SAD neće obistiniti, smatra britanska egencija.

Okvirni sporazum o zaštiti podataka između EU i SAD bi mogao da bude gotov u julu, ali Meta je upozorila na moguće kašnjenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Facebook mora da plati rekordnu kaznu u Evropi: Prekršili ste

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 22.Maj.2023

Facebook će biti kažnjen sa više od 746 miliona evra i biće mu naređeno da suspenduje prenos podataka u SAD u trenutku kada se Irska Komisija za zaštitu podataka priprema da kazni ovu društvenu mrežu zbog rukovanja korisničkim informacijama. Kazna, o kojoj je prvi izvestio Blumberg, trebalo...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.