Facebook investira 100 miliona dolara u medije

Izvor: ItRešenja.com, 30.Mar.2020, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook investira 100 miliona dolara u medije

Kompanija Facebook planira da uloži 100 miliona dolara u medijsku industriju, budući da su u vreme krize tane informacije važnije nego ikada pre.

Tako bi 25 miliona trebalo da ode lokalnim medijima koji su već deo projekta Facebook Journalism, dok će se preostalih 75 miliona raspodeliti na agencije širom sveta. Ova donacija je važna budući da su medijske kuće među onima koji su najviše pogođeni novonastalom >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << situacijom, a najpre zbog toga što će se prihodi od oglašavanja smanjiti na neko vreme. Tačno i precizno izveštavanje je, sa druge strane, važnije nego ranije, najpre zbog toga što postoji puno dezinformacija, pa se Facebook istovremeno bori i za medije i protiv lažnih vesti.

Projekat će se najpre fokusirati na one zemlje koje su najviše pogođene koronavirusom, pa će se tokom sledeće nedelje 50 redakcija u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi dobiti po pet hiljada dolara, a kako bi mogle da pokriju neočekivane troškove. Novih 100 miliona dolazi kao dodatak prethodno obećanih 300 miliona dolara koje Facebook planira da uloži u novinarstvo, što je još jedna mera za suzbijanje lažnih vesti.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Facebook daje 100 miliona dolara zbog korone

Izvor: Domino Magazin, 31.Mar.2020, 09:43

Facebook je objavio da će izdvojiti 100 miliona dolara za pomoć novinskim organizacijama u vreme finansijke krize zbog pandemije virusa. Kako su saopštili u Facebooku, “novinari rade non stop u vrlo teškim uslovima kako bi blagovremeno i tačno informisali ljude i pomogli u daljem širenju virusa....

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.