Facebook blokirao 115 naloga uoči američkih izbora

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Facebook blokirao 115 naloga uoči američkih izbora

Facebook je blokirao oko 115 korisničkih naloga nakon dojave američkih vlasti o sumnjivom ponašanju koje bi moglo biti povezano sa stranom agencijom ili grupom, navela je kompanija u blogu objavljenom nekoliko sati pre izlaska američkih glasača na kongresne izbore.

Društvena mreža objasnila je da su potrebne daljnje analize kako bi se odlučilo jesu li računi povezani s ruskom agencijom za internet istraživanje ili nekom drugom grupom.

SAD optužile su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rusko vladino telo za mešanje u američku politiku putem posebnih postova na društvenim mrežama "u svrhu širenja lažnih informacija i unošenja razdora".

Osamdeset i pet blokiranih naloga postavljeno je na engleskom na Facebookov servis Instagram, a 30 na Facebook i povezano sa stranicama na francuskom i ruskom, navodi se u postu.

Neki su nalozi "usredsređeni na slavne", a drugi na "političke rasprave", dodaje se.

Dojava je stigla od američkih pravosudnih tela u nedelju, napisao je u postu Natanijel Glajšer, šef Facebooka za kibernetičku bezbednost.

"Amerikanci bi trebali da budu svesni da strani činioci, pogotovo Rusija, i dalje pokušavaju da utiču na javno mnenje i percepciju glasača potezima kojima je svrha da unesu razdor, uključujući putem društvenih mreža", naglasile su savezne vlasti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fejsbuk blokirao 115 naloga uoči izbora u SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018

Kompanija Fejsbuk blokirala je oko 115 korisničkih naloga nakon dojave američkih vlasti o sumnjivom delovanju koje je možda povezano sa nekim "stranim entitetom", navodi se u blogu Fejsbuka objavljenom nekoliko sati pre izlaska američkih glasača na kongresne izbore...Iz Fejsbuka pojašnjavaju da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.