FEJSBUK PRATI SVAKI VAŠ KORAK: Ali i za to postoji lek!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2015, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEJSBUK PRATI SVAKI VAŠ KORAK: Ali i za to postoji lek!

Fejsbuk stalno menja uslove korišćenja i pokušava da "ispod žita" progura nove odredbe koje bi mu omogućile da sakupi što više informacija o svojim korisnicima

Poslednja afera ovog tipa se desila pre nekoliko nedelja kada su uslovi korišćenja po ko zna koji put promenjeni, a u njima stoji da Fejsbuk može da prati vaše kretanje. Naravno ova opcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se odnosi na mobilne uređaje, koje na sebi imaju instaliranu neku od aplikacija ovog IT giganta.

Ovo je izazvalo pravu lavinu protesta u zapadnom svetu, pa je Fejsbuk, suočen sa negativnom reakcijom javnosti ponudio korisnicima mogućnost da ovu opciju isključe. Pa ukoliko ne želite da delite sa celim svetom gde ste bili, pravac podešavanja, opcija za kontrolu reklamnog sadržaja, i onda isključite sve što ne želite da Fejsbuk o vama sazna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.