Evropska komisija nezadovoljna radom Facebooka i Twittera

Izvor: NovaEnergija.net, 17.Feb.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija nezadovoljna radom Facebooka i Twittera

Evropska komisija izrazila je nezadovoljstvo jer pojedine društvene mreže nisu još ažurirale mere koje se odnose na bolju zaštitu privatnosti korisnika.
Facebook, Twitter i Google plus danas su saopštili da su sproveli izmene po tom pitanju u skladu sa zahtevima evropskih vlasti, ali Komisija smatra da to “samo delimično ispunjava standarde evropskog zakonodavstva”.
Komisija je pozdravila neke promene, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << će omogućiti korisnicima da iskoriste pravo povlačenja sa onlajn kupovine. Korisnici u EU će od sada moći da podnesu žalbu u Evropi, a ne u Kaliforniji odakle dolaze neke firme koja se bave onlajn prodajom.
Facebook, a posebno Twitter nisu u potpunosti odgovorili na zahteve EU jer korisnici treba da budu ranije obavešteni ako im se neki sadržaj povlači s profila ili ako dođe do prekida ugovora o nekoj kupovini na internetu, dodala je Evropska komisija.
Izvor: Beta, AFP
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.