Evo koliko novca Facebook zaradi svake sekunde od reklama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko novca Facebook zaradi svake sekunde od reklama

KEMBRIDŽ – Tržišna kapitalizacija ove kompanije dostigla je 253 milijarde dolara, a najveći izvor zarade Facebook-a su reklame koje vidimo na našem news feed-u

Ovo je zaista ogromna vrednost za jednu kompaniju, a ova društvena mreža svake sekunde zaradi više od prosečne srpske plate, tačnije 432 dolara.

Čak 90 odsto prihoda dolazi od reklama, a on je porastao za 46 odsto u prvom kvartalu 2015. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i dostigao je 3.32 milijarde dolara. Na ovaj porast najviše je uticalo uvođenje video reklama.

Facebook je na berzu izašao u maju 2012. godine. Tada je jedna akcija iznosila 38 dolara, a danas je ta cifra dostigla 90.10 dolara.

Facebook je postao prva kompanija iz sastava indeksa S&P 500 kojoj je uspelo u tri godine od izlaska na berzu da premaši tržišnu vrednost od 250 milijardi dolara. Prethodni rekorder bio je Google kojem je za dostizanje te vrednosti trebalo osam godina.

Stručnjaci predviđaju da će društvena mreža Facebook nastaviti da raste.

Izvor: Blic

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.