Demonstranti u Donjecku formiraju odrede za pomoć Slavjansku

Izvor: Vostok.rs, 13.Apr.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Donjecku formiraju odrede za pomoć Slavjansku

13.04.2014. -

U Ukrajini, u centru Donjecka, je počeo miting na kome učestvuje više hiljada pristalica federalizacije zemlje. Oni su počeli da formiraju odrede za pomoć gradu Slavjansku, prenose mediji.

Juče je saopšteno da su pristalice federalizacije uzele pod kontrolu regionalnu policijsku stanicu i gradski savet Slavjanska. Zamenik komandira Narodnog otpora Donbasa Sergej Ciplakov je saopštio novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da oni nemaju oružje.

Vršilac dužnosti šefa MUP-a Ukrajine Arsen Avakov je na svom Facebook profilu obećao da će reakcija na akcije demonstranta „biti vrlo oštra“.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandidat za predsednika Ukrajine: Vlasti u Kijevu prešle granicu

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2014, 10:15

14.04.2014. -..Kandidat za predsednika Ukrajine Oleg Carjov smatra da odgovornost za prolivenu krv u gradu Slavjansku (Donjecka oblast) snosi Kijev...Tokom nekoliko meseci ljudi su izlazili na ulice zahtevajaući federalizaciju, ali predstavncii kijevskih vlasti ne vode nikakve pregovore. Oni vode „pregovore“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.