DNO: Đilasovi žickaju članarinu na Fejsbuku

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNO: Đilasovi žickaju članarinu na Fejsbuku

Zoran Alimpić na svoj Fejsbuk nalog postavio uplatnicu na kojoj traži da nezaposleni, studenti i penzioneri, inače članovi DS, plate po sto dinara, a zaposleni po petsto

BEOGRAD - Novac spiskan.

Koliko je Demokratska stranka u finansijskoj krizi, najbolje govori podatak da su demokrate počele da kamče članarinu od svojih članova čak i po društvenim mrežama!

Naime, funkcioner DS i nekadašnji gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Beograda Zoran Alimpić postavio je na svoj profil na Fejsbuku uplatnicu na kojoj je naznačeno da nezaposleni, studenti i penzioneri, koji su članovi DS, moraju da plate po sto dinara, a zaposleni po petsto, ukoliko žele da glasaju ili da se kandiduju na unutarstranačkim izborima.

Principi

- Članovi DS, platite članarinu. To je najbolji i najdemokratskiji način da pomognete svojoj stranci i da verifikujete svoje članstvo. Samo članovi koji su platili članarinu za tekuću godinu imaju pravo da glasaju na unutarstranačkim izborima - naveo je Alimpić na svom profilu na Fejsbuku.

Međutim, neki članovi DS su protestovali zbog toga što je članarina povećana, a neki su se bunili što uopšte moraju da je plaćaju.

- Iz principa neću da platim. Kad je mom detetu život visio o koncu, ni Đilas ni stranka mi nisu pomogli, a sad moljakaju za članarinu - navela je Neda Antić na Alimpićevom profilu, dok je korisnica FB pod nazivom Stela Beograda ocenila da nije problem da članovi plate članarinu, nego u nečemu drugom. „Problem je u tome što je novac spiskan, a sad se na ovakav način članstvo obaveštava da je povećana članarina“, napisala je Stela Beograda.

Sagovornici Kurira koji su prisustvovali sednici na kojoj je potpredsednik stranke Miki Rakić i nekoliko viđenijih demokrata napustilo stranku ispričali su nam da je Đilas na toj sednici javno rekao da je stranka u finansijskim problemima.

Priznao da je besparica

- Đilas je sednicu započeo rečima da se stranka nalazi u lošoj situaciji jer nema para za kampanju i ima dugove i da ih mnogi optužuju da nemaju program, ideologiju i ideje - ispričao je izvor Kurira.

Činjenica je, međutim, da Đilasov DS nije jedina stranka na srpskoj političkoj sceni koja ima finansijske teškoće. Mnoge stranke su u sličnoj situaciji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.