Britanija: Zbog podstrekivanja nereda četiri godine zatvora

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Zbog podstrekivanja nereda četiri godine zatvora

Dvojica Britanaca osuđena na četiri godine zatvora zbog podstrekivanja na nemire. Širom Britanije zbog izazivanja nereda, pljačke i nasilje uhapšeno je oko 3.000 ljudi, a oko 1.400 je već optuženo.

Dvojica mladića koja su pokušala da preko društvene mreže Fejsbuk podstrekivaju nerede koji su prošle sedmice potresali Britaniju, osuđeni su danas na po četiri godine zatvora.

Džordan Blekšou (20) i Peri Satklif-Kinan (22), obojica sa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << severozapada Engleske, uhapšeni su pošto su na Fejsbuku postavili stranice na kojima pozivaju na nemire u njihovim rodnim mestima.

"Izrečene presude pokazuju kako tehnologija može da bude zloupotrebljena za podstrekivanje kriminalnih aktivnosti i šalje snažnu poruku potencijalnim prestupnicima", izjavio je zvaničnik policije Fil Tompson.

London: Među pljačkašima i ćerka milionera!

Britanija: Šteta veća od 200 miliona funti

Kameron: Izgrednici će biti uhvaćeni i kažnjeni

Pet osoba je poginulo tokom nereda, pljačkanja i paljenja objekata u Londonu i drugim engleskim gradovima, podsetila je agencija Frans pres.

Širom Britanije zbog izazivanja nereda, pljačke i nasilje uhapšeno je oko 3.000 ljudi, a oko 1.400 njih već je optuženo budući da su sudovi radili danonoćno nekoliko dana.

Neredi su počeli 6. avgusta u Totenhemu, delu Londona, a zatim su se proširili na druge gradove.

Policija je, nakon kritika da je sporo reagovala na nasilje, na britanske ulice poslala jake snage koje će ostati prisutne i u narednim danima.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.