Bivši premijer BJR Makedonije pobegao u Mađarsku

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši premijer BJR Makedonije pobegao u Mađarsku

Bivši premijer BJR Makedonije, Nikola Gruevski zatražio je politički azil od mađarskih vlasti. „Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj“, napisao je Gruevski na svom profilu na Fejsbuku. On je dodao da je poslenjih nekoliko dana dobijao pretnje po život.
„Uvek ću ostati veran Makedoniji. Nikada neću odstupiti“, poručio je Gruevski, za kojim su makedonske vlasti raspisale poternicu. Gruevskog traže jer se nije u roku javio na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, na koju je osuđen u slučaju kupovine blindiranog „mercedesa“. Gruevski je osumnjičen u još tri sudska postupka koja je pokrenulo Specijalno tužilaštvo.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gruevski se javlja iz Mađarske: Ovde tražim azil

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2018

Bivši premijer Makedonije, Nikola Gruevski, javio se iz Budimpešte, gde je od mađarskih vlasti zatražio politički azil..."Ja sam u Budimpešti i zatražio sam politički azil od vlasti u Mađarskoj", napisao je Gruevski na svom Fejsbuk profilu...On je dodao da je poslenjih nekoliko dana dobijao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Gruevski, između principa i interesa

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2018, 01:05

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je na toj funkciji bio duže od 10 godina, a na čelu sada opozicione VMRO-DPMNE duže od 15 godina, upozoravao je nakon odlaska s vlasti da se protiv njega vodi "klasični politički progon", s ciljem da se uništi njegova, i danas pojedinačno najuticajnija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.