BRUTALNOŠĆU ŠOKIRAO JAVNOST: Dečak ubio psa, pa se pohvalio na Fejsbuku!

Izvor: Kurir, 25.Jul.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNOŠĆU ŠOKIRAO JAVNOST: Dečak ubio psa, pa se pohvalio na Fejsbuku!

"Napao me dečko, je.o sam mu kevu“, napisao je I. V. (17) na društvenoj mreži, postavivši fotografiju na kojoj uz osmeh pozira pored krvavog kučeta

BEOGRAD - I. V. (17) iz Bečeja postavio je na svoj Fejsbuk profil fotografiju na kojoj zadovoljno pozira pored preklanog psa, besramno se hvaleći da ga je on ubio!

Na slici je nasmejan, a iznad nje je napisao: „Napao me dečko, je.o sam mu kevu.“ Monstruozno iživljavanje je izazvalo lavinu komentara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zajednica za zaštitu životinja „Pravda za Mikija“ sliku je prenela na svoj profil uz komentar:

"Da li je ovo junak, junačina? Da li je napokon pokazao koliko je jak? Kakav mentalni sklop može postojati u tako bolesnim glavama? I koga kriviti? Porodicu, vaspitanje, situaciju u društvu. Neko je ovu sliku na njegovom profilu lajkovao i dao mu krila. Šta je sledeće? Novi pas, nova žrtva ili će preći na čoveka?"

Ko zna kako je rastao

Elvir Burazerović, direktor Orke, kaže da ovakvi slučajevi u Srbiji nažalost nisu retkost.

"Tom detetu se mora poslati poruka da to što radi nije prihvatljvo! Nije samo pas žrtva, već i taj dečak! Ko zna u kakvom okruženju je rastao! Ovo je krivično delo i tužilaštvo i policija su dužni da odreaguju. Najbolje je da mu bude izrečena mera društveno-korisnog rada i da volontira u azilu za pse", kaže Burazerović.

Nalik na gazdu

ROTVAJLER MU KRVOLOČAN

Na Fejsbuk profilu mladog nasilnika mogu se naći i fotografije psa, rase rotvajler, uz ironične komentare mladića i njegovih prijatelja da je pas „pitom“.

"Jako fin i miran pas, pa ko želi da sazna, neka proveri. Samo niske osobe će bolje proći, dok visoke treba da paze na glavu. Ekstra, baš izgledaš kao momak iz 90-ih", napisao je jedan od drugova, hvaleći i imidž I. V., dok je drugi dodao: „Jeste, pitom je... Priđeš mu na četiri metra i ruke i noge da ti iskida!“

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.