Albanski hakeri napali sajt i profille Dalibora Jevtića

Izvor: B92, 15.Dec.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski hakeri napali sajt i profille Dalibora Jevtića

Kosovska Mitrovica -- Grupa albanskih hakera napala je zvanični sajt i profile potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića na Fejsbuku i Instagramu.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima se navodi da je sinoć na zvaničnoj Fejsbuk stranici Jevtića, u vrlo kratkom vremenu na objavama ispisano po nekoliko desetine komentara sadržine: #KosovaArmy i #KosovaArmy sa kosovskom i albanskom zastavom, dok je 107 puta pokušano da se "hakuje" instagram nalog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako se navodi, najjači sajber napad desio se oko ponoći, a administratori i tim za saradnju s medijima uspeli su da spreče da dođe do njegovog obaranja i ispisivanja komentara uvredljive sadržine.

"Više puta sam upozorio albanske lidere da se poslednjim političkim odlukama stvara atmosfera netrpeljivosti prema svemu što je srpsko i ako se sa takvom politikom i odlukama nastavi, bojim se da će se sa sajber napada preći na one mnogo opasnije gde će meta biti ljudi i njihova imovina", naveo je Jevtić.

On napominje da lično nije uplašen, niti ga, kaže, ovakve akcije mogu pokolebati u poslu koji obavlja, već ga više brine ispisivanje grafita u Lipljanju, napad na srpske povratnike i Srbe u Metohiji i Kosovskom Pomoravlju.

“Potrebno je što pre prestati sa stvaranjem atmosfere sukoba i straha i vratiti se dijalogu i razgovorima, prestati sa jednostranim odlukama i kršenjem prava na život Srbima na Kosovu“, kazao je Jevtić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski hakeri napali sajt i profile Dalibora Jevtića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2018

Grupa albanskih hakera napala je zvanični sajt i profile potpredsednika Srpske liste Dalibora Jevtića na Fejsbuku i Instagramu...U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima se navodi da je sinoć na zvaničnoj Fejsbuk stranici Jevtića, u vrlo kratkom vremenu na objavama ispisano po nekoliko desetine komentara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.