Advokat potvrdio: Mustafa na sudu u Hagu 14. januara

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokat potvrdio: Mustafa na sudu u Hagu 14. januara

Priština -- Advokat Arianit Koci potvrdio je da je klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

Kako prenosi kosovski portal Telegrafi, Mustafin advokat je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je reč o pozivu na intervju i da će se Mustafa dobrovoljno pojaviti.

"Spreman je da pojasni svaku okolnost koju KST istražuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovo je sve o čemu smo do sada obavešteni i tražim da novinari pokažu razumevanje i da ne kontaktiraju Mustafu u vezi sa ovim pitanjem", preneo je njegov advokat.

Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu.

Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja Dika Martija, o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Advokat potvrdio: Ovo je komandant OVK koji će se u januaru naći pred sudom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2018

PRIŠTINA - Advokat Arianit Koci potvrdio je da je njegov klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.