Izvor: RTS, 24.Okt.2020, 22:41

U Avganistanu ubijen jedan od vođa Al Kaide

Avganistanske bezbednosne službe ubile su Abu Bušina el Masrija, za kog se veruje da je zamenik Al Kaide. El Masri je bio na listi najtraženijih terorista FBI, saopštio je Avganistanski nacionalni direktorat za bezbednost (NDS).
El Masri je u Sjedinjenim Američkim Državama optužen da je pružao materijalnu podršku i resurse stranim terorističkim organizacijama, kao za učestvovanje u zaveri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za ubijanje američkih državljana, prenosi Rojters.
 
Za El Masrija se veruje da je drugi u lancu komandovanja Al Kaidom.
Ubijen je tokom specijalne operacije u provinciji Gazni na istoku Avganistana, naveo je NDS, i dodao da je on bio vođa organizacije na indijskom potkontinentu.
Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je prošlog meseca da je u Avganistanu ostalo manje od 200 operativaca Al Kaide. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBIJEN DRUGI ČOVEK AL KAIDE U Avganistanu likvidran jedan od najtraženijih terorista

Izvor: Blic, 24.Okt.2020

Avganistanske bezbednosne snage ubile su Abu Muhsin al-Masrija, jednog od lidera Al Kaide koji je na listi najtraženijih terorista FBI, saopštio je večeras avganistanski Nacionalni direktorat za bezbednost.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.