Troškovi boravka pape u Sarajevu oko dva miliona maraka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troškovi boravka pape u Sarajevu oko dva miliona maraka

Sarajevo se užurbano priprema za doček pape Franje 6. juna ove godine. Nekoliko hiljada policajaca i nepoznat broj pripadnika FBI, CIA i drugih tajnih službi, priprema se za obezbeđenje papinog jednodnevnog boravka u Sarajevu, piše danas Dnevni avaz.

List navodi da će troškovi boravka pape u Sarajevu iznositi oko dva miliona konvertibilnih maraka (KM).

Sekretarka Organizacionog odbora za doček pape >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Franje Tonka Krešić, rekla je da se pripreme već završavaju i da će “korist od Papine posete BiH biti veća od troškova”.

“Poruke koje Sveti Otac donosi uvek su poruke mira i ljubavi. Službeno geslo posete i jeste - Mir vama. To je poruka koju svi u BiH treba da širimo i zagovaramo”, rekla je Krešić.

Ona je potvrdila da su u Sarajevo, ali i mnoga druga mesta u BiH, već stigli posebni agenti iz Italije, Velike Britanije, Francuske, koji se redovno uključuju u organizovanje papinih putovanja po svetu.

List navodi da su osobe koje su na bilo koji način sumnjive već stavljene pod posebni nadzor.

Papa će 6. juna u 9.00 sati ujutru sleteti na Međunarodni aerodrom u Sarajevu gđe će biti priređen svečani doček.

Papa će se sastati sa predstavnicima vlasti u BiH, crkve i mladim ljudima u BiH.

Sveta misa sa papinom propovedi biće održana u 11.00 sati na olimpijskom stadionu Koševo, a . Sveti otac će i u Sarajevskoj katedrali u 16.20 sati takođe održati govor.

Ceremonija ispraćaja visokog gosta planirana je za 19.45 na sarajevskom aerodromu, odakle će papa otputovati u Rim.

Očekuje se da će ovaj događaj u Sarajevu pratiti predstavnici oko 400 medijskih kuća iz BiH i sveta, a oko 100 hiljada hodočasnika tog dana će doputovati u Sarajevo.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.