Izraelski muzičar je haker Madoninog kompjutera!

Izvor: Prva.rs, 23.Jan.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski muzičar je haker Madoninog kompjutera!

Lederman, učesnik izraelske verzije "Zvezda je rođena" (Kohav Nolad), uhapšen je u sredu zbog hakovanja, a njegovo ime je danas objavljeno i policija je zatražila da ostane u kućnom pritvoru.
Tajna istraga jedinice za internet kriminal izraelske policije dovela je do hapšenja, a portparol Federalnog biroa za istragu SAD Ef -Bi- Aja (FBI) Džošua Kembel je rekao da je stanovnik Tel Aviva uhapšen nakon istrage biroa i izraelskih vlasti.
"Taj slučaj ističe međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << obim onlajn kriminalne aktivnosti i potrebe za blisku saradnju između zemalja jer mi zajednički identifikujemo i privodimo pravdi one koji predstavljaju pretnju za sajber prostor," rekao je Kambel.
"Duboko sam zahvalna FBI, istražiteljima izraelske policije i svakome ko je pomogao u hapšenju tog hakera," napisala je Madona u saopštenju posle hapšenja.
Ona je dodala da kao svaki građanin ima pravo na privatnost, a ovo je, kako je navela, upad u njen život- kreativno, koji profesionalno i lično ostaje duboko razorno i uznemirujuće iskustvo koje povređuje, kao što mora biti za sve umetnike koji su žrtve te vrste kriminala. Istragaje počela nakon žalbe Gah Osearija, Madoninog menadžera, rodom iz Izraela.
Jedan ekspert za internet kriminal je poslat u Njujork da proveri kompjutere superstarova, gde je potvrdio da hakovanje potiče iz Izraela, navodi Rojters.
Snimci sa Madononog predstojećeg albuma "Rebel Heart" procurili su 17. decembra, na šta je ona ljutito odgovorila na svojim nalozima na društvenim mrežama, istakavši da se radi " o obliku terora" .
Privatni izraelski istražitelj Ašer Vizman rekao je da je Madonin tim kontaktirao njegovu kompaniju pre nekoliko nedelja da proveri o čemu se radi, nakon što su se pojavile glasine o izraelskoj vezi sa hakovanjem.
"Naš istražitelj je pronašao da se u njene kompjutere kod kuće i u studiju prodrlo iz kompjutera u Izraelu. Mi smo ušli u trag tom kompjuteru i čoveku koji stoji iza toga. Nakon što smo sakupili dosta podataka, obratili smo se policiji i on je uhapšen," rekao je Vizman.
Policija je rekla da je uhapšeni " osumnjičen za hakovanje i kršenje autorskih prava " između ostalog.
"Tokom istrage pokazalo se da je osumnjičeni provalio u kompjutere više međunarodnih umetnika, ukrao neobjavljene demo snimke, kao i konačne i prodao ih na internetu", rekao je policijski portparol, dodavši da optužnica još nije podignuta.
Izraleski mediji podsećaju da je Madona, koja je posvećena jevrejskoj mistici - kabali, nekoliko puta posetila Izrael i odabrala Tel Aviv 2012. godine da pokrene odatle svoju svetsku turneju. Njene veze sa izraelskom muzičkom industrijom su se proširile poslednjih godina, posebno nakon saradnje za producentom i di - džejom Oferom Nisimom.
„Seks i grad“ ima jednu grešku! Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.