Ima grešaka, ali ne i dokaza o političkoj pristrasnosti FBI

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ima grešaka, ali ne i dokaza o političkoj pristrasnosti FBI"

Generalni inspektor američkog Ministarstva pravde Majkl Horovic izjavio je da je pronašao brojne greške, ali da nema dokaza o političkoj pristranosti FBI kada je otvorio istragu o kontaktima između članova predsedničke kampanje Donalda Trampa i Rusije 2016. godine.
Izveštaj generalnog inspektora Majkla Horovica će, verovatno, dati "municiju" i Trampovim pristalicama i njegovom demokratskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kritičarima u tekućoj raspravi o legitimitetu istrage koja je zasenila njegove prve dve godine na funkciji predsednika, preneo je Rojters.

Horovic je otkrio da FBI imao zakonsko ovlašćenje da traži odobrenje suda za početak nadzora nad Karterom Pejdžom, savetnikom tokom Trampove kampanje.
Međutim, Horovic je pronašao i ukupno 17 "osnovnih i fundamentalnih" grešaka i propusta u prvobitnoj prijavi i svim narednim prijavama Sudu za nadzor stranih obaveštajnih službi.
Te greške su učinile da slučaj izgleda jači nego što je bio, rekao je Horovic.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj generalnog inspektora: FBI opravdano otvorio istragu o Rusiji

Izvor: VOA, 09.Dec.2019

Generalni inspektor Sekretarijata za pravosuđe utvrdio je da je Federalni istražni biro (FBI) opravdano otvorio istragu o navodnim vezama između izbornog štaba tadašnjeg predsedničkog kandidata Donalda Trampa i ruskih operativaca, navodeći da istražitelji nisu pronašli nikakve dokaze da je...

Nastavak na VOA...

ZABRANJENA LJUBAV Ivanka Tramp imala aferu sa špijunom kojeg NJEN OTAC MRZI

Izvor: Blic, 10.Dec.2019, 17:06

Nekadašnji agent britanske obaveštajne služne MI6 Kristofer Stil imao je "ličnu vezu" sa Ivankom Tramp i poklonio joj je tkaninu sa tartan uzorkom njegove porodice iz Škotske, otkrio je dugoočekivani izveštaj generalnog inspektora američkog ministarstva pravde Majkla Horovica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.