FBI izdvojio „značajne resurse“ za borbu protiv „ruskog mešanja“

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI izdvojio „značajne resurse“ za borbu protiv „ruskog mešanja“

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej izjavio je da Rusija i dalje "pokušava da se meša u američke izbore vršenjem stranog uticaja", dok sankcije koje je Vašington uveo Moskvi "nisu dale nikakvog rezultata".
Kako prenosi list „Vašington post“, FBI je izdvojio „značajne resurse“ za borbu protiv „ruskog mešanja, pa je teško zamisliti bilo kakve dodatne instrumente koje bi Kongres mogao da mu predloži“. „Rusija ima čvrstu nameru da se meša u naše izbore za novog predsednika, koji će biti održani 2020. godine“, istakao je on. Predsednički izbori u SAD biće održani 2020. godine, a među kandidatima demokrata, koji će se boriti protiv aktuelnog predsednika Donalda Trampa su bivši potpredsednik Džo Bajden, senator iz Vermonta demokratski socijalista Berni Sanders, liberalni senator iz Masačusetsa Elizabet Voren, te senatori Kamala Haris, Kirsten Džilibrend ili Kori Buker.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.