Zoe predstavlja Austriju na Pesmi evrovizije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoe predstavlja Austriju na Pesmi evrovizije

Austrija je sinoć izabrala svog predstavnika na predstojećoj Pesmi Evrovizije, koja će se održati u Stokholmu, pevačicu Zoe.

U izboru, koji je održan sinoć na državnoj televiziji ORF u šou programu "„Ko će pevati za Austriju", pobedila je 19-godišnja Zoe, poreklom iz Francuske, sa pesmom na francuskom.

Zoe je već prošle godine pokušala da se izbori za kandidata Austrije na Pesmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evrovizije, čiji je domaćin bila Austrija, ali tada nije prošla, već je izabrana grupa „Mejkmejks, koja nije osvojila nijedan glas na evropskom takmičenju.

Zoe je pobedila u nacionalnom takmičenju zahvaljujući, kako glasovima stručnog žirija, tako i publike, koja je imala mogućnost da glasa putem telefona.

Inače, Austrija ove godine učestvuje po 50-ti put na Pesmi evrovizije.

Austrija je uspela da izbori dve pobede - prvu 1966. godine u Luksemburgu kada je pobedio Udo Jirgens i 2014. u Kopenhagenu, kada je pobedila Končita Vurst.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.