Počelo odbrojavanje na evrovizijskom tornju

Izvor: B92, 10.Jan.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo odbrojavanje na evrovizijskom tornju

Do finala Pesme Evrovizije u glavnom gradu Austrije ostala je nešto više od 130 dana. Beč je pored evrovizijskog tramvaja dobio još jedan simbol u znaku predstojeće Pesme Evrovizije - evrovizijski toranj.

Toranj od osam metara, koji na trgu Rathausplac odbrojava preostale dane do početka velikog događaja, sa svih je strana obložen LED diodama koje prikazuju preostalo vreme do početka Pesme Evrovizije.

Osim odbrojavanja, toranj prikazuje i brojne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostale ostale informacije.

Nakon 26. januara i predaje ključeva Pesme Evrovizije, kada će gradonačelnik Kopenhagena predati ključeve gradonačelniku Beča, na tornju će biti prikazano preostalo vreme do početka u satima, minutima i sekundama.

Pored tornja i evrovizijskog tramvaja koji je u funkciji od 27. decembra, u Beču će se od 17. do 23. maja organizovati i Evrovizijsko selo.

Ovo će biti mesto okupljanja svih fanova, Bečlija i gostiju za vreme trajanja manifestacije. U središnjem delu sela na trgu Rathausplac biće postavljena bina na kojoj će se održavati raznovrsni program sa izvođačima iz zemalja učesnica, tematske večeri u vezi sa Pesmom Evrovizije, porodični program, prenosi uživo kao i mnogo evrovizijske muzike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.