Organizatori: Vratićemo srce “Evrosongu”!

Izvor: Poznati.info, 19.Mar.2013, 06:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizatori: Vratićemo srce “Evrosongu”!

Organizatori festivala, na čelu sa izvršnim producentom Martinom Esterdalom, izrazili su želju da ga, za razliku od prethodnih godina, prirede u manjoj dvorani

JOŠ tačno dva meseca deli nas od početka pedeset osmog izbora za “Pesmu Evrovizije”, koja će se održati od 14. do 18. maja u švedskom gradu Malme. Organizatori festivala, na čelu sa izvršnim producentom Martinom Esterdalom, izrazili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << želju da ga, za razliku od prethodnih godina, prirede u manjoj dvorani, zbog čega je izabrana “Malm arena” koja može da primi 15.500 posetilaca. Esterdal ističe da će zbog toga takmičenje biti “bliže i ličnije”.

Ovogodišnji “Evrosong” motivisan je prvenstveno ekonomskim rezonovanjem, zbog čega će koštati 12 miliona dolara, što predstavlja četvrtinu iznosa koji je uložio prošlogodišnji domaćin Azerbejdžan.

- Baku je platio 48 miliona evra za spektakl koji nas je sve oduševio, ali mi želimo da vratimo srce “Evrosongu”, a to je televizijski program – kaže Martin Esterdal. – Ovaj festival poslednji put je održan u Švedskoj 2000, i tada je koštao šest miliona evra. Međutim, takmičenje je uznapredovalo sa dva polufinala i udvostručenim brojem zemalja učesnica. Domaćini su se utrkivali ko će organizovati grandiozniji festival, u velikim dvoranama sa scepijalnim efektima i skupim scenografijama, bacajući senku na izvođače i pesme. Moj cilj je da “Evrosong” vratimo u zlatno doba i napravimo, pre svega, televizijski šou u kojem će pesma biti u prvom planu. Malme je uložio 2,5 miliona evra, a ostatak će finansirati država i Evropska radio-difuzna unija.

Osim novog načina glasanja, o čemu smo pisali pre nekoliko dana, na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju učestovaće 39 pesama (tri manje nego prošle godine) i vodiće ga, posle 18 godina, samo jedan voditelj – komičarka Petra Mede.

Izvor: Novosti.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.