Izvor: Politika, 18.Jan.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrovizijski tramvaj kruži Bečom

Grad Beč uveliko se priprema kako bi se u maju pokazao što boljim domaćinom učesnicima i gostima 60. „Pesme Evrovizije”. Gradom već saobraća niskopodni tramvaj ukrašen logom muzičkog takmičenja Starog kontinenta, koje posredstvom direktnog ili odloženog TV prenosa prati više od 100 miliona gledalaca.

Ukrašeni tramvaj će do polovine maja, kada će muzička svita stići u glavni grad Austrije, voziti trasama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << različitih gradskih linija i deo je saradnje Austrijske državne televizije i firme „Gevista”. Inače, šinskim prevozom, jednim od dobrih načina da se panoramski upozna grad, svakodnevno se u Beču preveze oko pola miliona putnika.

Do početka „Evrosonga” odbrojavaće i poseban sat. Na trgu Rat haus plac već je postavljen toranj visok osam metara i obložen led diodama. Sat će početi da odbrojava 26. januara kada će gradonačelnik Kopenhagena, grada prethodnog domaćina takmičenja, uručiti ključeve „Evrosonga” gradonačelniku Beča.

Oko tornja na Rat haus trgu, od 17. do 23. maja, biće organizovano i improvizovano „Evrovizijsko” selo. Zamišljeno je da bude mesto okupljanja svih fanova manifestacije posvećene pesmama lakih nota. U središnjem delu nalaziće se bina na kojoj će se održavati raznovrsni program sa izvođačima zemalja učesnica, tematske večeri, porodični program, prenosi uživo…

A. C.

objavljeno: 18.01.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.