Bojani porasle šanse

Izvor: Danas, 21.Maj.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojani porasle šanse

Beč - Samo jedan dan pre prvog polufinala 60. Pesme Evrovizije u Austriji sve kladionice su predviđale da srpsku predstavnicu Bojanu Stamenov očekuje "debakl" - bila je rangirana među pet poslednjih, tako da, po njima, pesma "Lepota nikada ne laže" nije viđena za finale. Pokazalo se da i kladionice umeju da pogreše! Srbija je imala istu kvotu za prolaz kao i Makedonija i Grčka, dok su kao "sigurni gubitnici" bili viđeni i predstavnici Moldavije, Danske, Holandije i Mađarske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << No, samo dan posle uspešnog nastupa naše takmičarke ona je sada na listama kladioničara na šestom mestu!

Interesantno je da je Bojana od dolaska u Beč, gde se održava Pesma Evrovizije, zadobila pažnju i publike, ali i medija - postala je njihov "tajni favorit". Mnogi su isticali njen raskošan glas i duhovitost, pa ostaje nejasno gde su to kladionice pogrešile. No, ostaje da se sačeka da prođe finale kako bi se videlo koliko je ko od polufinalista dobio poena. Bojana je "prozvana" kao deveta od deset prvih polufinalista, tako da su njeni navijači sigurno bili "kao na iglama".

Sama Bojana je celu tu priču prokomentarisala: "I Marija Šerifović se loše kotirala, pa je pobedila. Kladionice nisu merodavne, kad izađem na scenu i izvedem pesmu, imaću realnu sliku kako ćemo proći. Očekujem da se nađem u samom vrhu i izborim dobar plasman za svoju zemlju." Inače, odmah posle nastupa Bojana je zvala svoju porodicu u Velikom Mokrom Lugu kako bi i od njih dobila mišljenje o izvedbi pesme. To u subotu neće morati da radi, jer će joj ta podrška biti upravo u Beču.

Iz prvog polufinala su se u finale, pored Srbije, plasirali i predstavnici Albanije, Jermenije, Rusije, Rumunije, Mađarske, Grčke, Estonije, Gruzije i Belgije. Oni koji nisu prošli dalje su iz Moldavije, Holandije, Finske, Makedonije, Belorusije i Danske. U večerašnjem drugom polufinalu nastupaju Litvanija, Irska, San Marino, Crna Gora, Malta, Norveška, Portugal, Češka, Izrael, Letonija, Azerbejdžan, Island, Švedska, Švajcarska, Kipar, Slovenija i Poljska. Po 10 najbolje plasiranih zemalja iz oba polufinala, na osnovu glasova publike i žirija, naći će se u subotu u finalu zajedno sa zemljom domaćinom Austrijom, članicama velike petorke Francuskom, Nemačkom, Španijom, Italijom i Velikom Britanijom i prvi i jedini put Australijom.

Devet je moj srećan broj!

Na konferenciji za novinare, pošto su bili poznati finalisti Evrosonga, Bojana je obraćanje reporterima započela rečima: "Novinari znaju da ja volim da pričam, ali sada sam ostala bez reči." Prvo pitanje je bilo da li je bila nervozna. "Bila sam nervozna pre nego što sam izašla na binu, ali onda je bilo divno. Devet je moj srećan broj i deveta sam prozvana. I Marija Šerifović je bila prozvana kao deveta kada je pobedila. Pa, čitajte između redova", poručila je Bojana.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015,   Grčka

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.