Baćuške đetićima pevale za nulu

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baćuške đetićima pevale za nulu

PODGORICA - Izgleda da ništa u Crnoj Gori ne može da prođe bez politike, pa ni izbor za najbolju pesmu Evrope. Naime, Slaven Radunović iz Demokratskog fronta tvrdi da je crnogorski žiri zadužen za glasanje na Evroviziji poništio volju građana i oduzeo glasove Rusiji kojoj su građani dali najviše poena! Zaoštravanje odnosa Crne Gore i Rusije dobilo je novu dimenziju. Sa visoke politike i sankcija prešlo se na muziku. Prema tezi Radunovića, predsednika Odbora za evropske integracije, crnogorski >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << žiri promenio je rezultate glasanja crnogorskih građana za „Pesmu Evrovizije“ koji su najveću podršku dali Rusiji. Tako je na kraju ispalo da Rusija od naše zemlje nije dobila ni jedan poen, kaže Radunović. - Žiri je korigovao glasove publike kako se DPS ne bi obrukao pred prijateljima. Strogo DPS-ovski muzički žiri, što je lako proveriti, radio je kako se to očekuje od učenika - tvrdi Radunović. Prema pravilima Evrovizije svih 37 zemalja glasalo je za 26 pesama koje su nastupile u finalu. Kombinacijom glasova žirija i publike dobija se 10 najbolje plasiranih pesama. Crnogorski petočlani žiri koji su činili Slobodan Bučevac, Senad Gačević, Zoja Đurović, Stefan Filipović i Miha Radonjić najbolje ocene je dao Jermeniji, zatim Nemačkoj, pa Mađarskoj. Sa druge strane, publika je glasanjem putem telefona odlučila da je najbolja bila pesma Rusije, pa Slovenije koja je prema mišljenju žirija bila među tri najgore. Šef crnogorskog „pres pula“ Sabrija Vulić kaže da se glasovi građana nisu mogli korigovati od strane žirija, jer žiri glasa - dan ranije. - Žiri glasa u petak veče kada se koncert emituje samo za njih. Ocene se overe i pečatiraju pred predstavnicima EBUL-a. Sledeće veče, u subotu, emituje se koncert za gledaoce koji glasaju putem SMS poruka - kazao je Vulić. NESLAGANjE Razmimoilaženje građana i žirija videlo se i po glasanju za pobedničku pesmu austrijskog izvođača Končite Vurst, koja je prema glasovima našeg žirija završila na 17. a po glasovima građana građana na petom mestu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

EVROSONG-RAT-CRNE-GORE-I-RUSIJE-Gledaoci-dali-12-poena-Rusima-ziri-ponistio-glasove

Izvor: medio.rs, 13.Maj.2014

Žiri nije smeo da dozvoli tu sramotu, pa je korigovao plasman Rusije tako da ne dobije nijedan bod od pretendenta na članstvo u NATO. Ima li kraja bruci i sramoti ove jadne zemlje - kaže poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.