Vlatko otvara Novobeogradsko kulturno leto

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlatko otvara Novobeogradsko kulturno leto

BEOGRAD - Kulturno-zabavna manifestacija Novobeogradsko leto, koju već sedam godina organizuje Opština Novi Beograd, biće održana od 31. jula do 15. avgusta na Savskom keju, najavio je zamenik predsednika te opštine Miloš Petrović na konferenciji za novinare.

Kao uvertira u Novobeogradsko leto, na Savskom keju  je nastupio turski sastav „Manga", ovogodišnji učesnik Pesme Evrovizije. Frontmen grupe Ferman Agil izjavio je novinarima da su članovi benda bili  veoma uzbuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pred ovaj koncert.

- Želim da se zahvalim opštini Novi Beograd i MTV-u koji su nam omogućili da se predstavimo našoj publici u Srbiji - rekao je Agil.

„Manga" je alternativni bend koji spaja uticaje hip hopa, roka i tradicionalnih turskih melodija iz Andolije. Bend je dobio dve MTV nagrade 2009. godine, za najbolji turski bend i najbolji nastup. Sa pesmom „We Could Be The Same" predstavljali su Tursku na Pesmi Evrovizije u Oslu i zauzeli drugo mesto.

Na istom koncertu nastupio je i beogradski bend „Zemlja gruva".

Petrović je istakao da je program ovogodišnjeg Novobeogradskog leta napravljen u skladu sa iskazanim interesovanjima i potrebama posetilaca i proširen je po broju dana, sadržajima i učesnicima.

On je dodao da je u realizaciju programa uključena i Novobeogradska kulturna mreža, pa će se deo programa kao što su predstave i izložbe održavati u sali u Bloku 45 (ulica Jurija Gagarina 221).

Tokom tri vikenda, u večernjim satima u dva termina, u 19 i 21 sat, na pozornici će se smenjivati različiti domaći i inostrani muzičari, bendovi i folklorne grupe. Za najmlađe je priređen poseban program sa animatorima i zabavljačima.

Na zvaničnom početku, u subotu 31. jula, nastupiće makedonski gitarista Vlatko Stefanovski, a prethodno će publiku zabavljati predstavnici makedonskog udruženja „Makedonijum". U kolažnom programu nastupiće operski pevač Oliver Njego, pijanista Nikola Rackov, KUD „Vasil Hadžimanov", pevačko društvo „Toše Proeski", pevači Zoran Georgijev i Milena Roknić.

Ulaz za sve koncerte i druge manifestacije je besplatan. Generalni sponzor je Orion telekom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.