Počinje finale Pesme Evrovizije

Izvor: Poznati.info, 14.Maj.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje finale Pesme Evrovizije

Finale 56. takmičenja za Pesmu Evrovizije uskoro počinje, a već je poznato da će među učesnici biti predstavnica Srbije, Nina Radojčić sa pesmom 'Čaroban' i bosansko-hercegovački predstavnik, Dino Merlin sa pesmom „Love in Rewind“
Takmičari iz 25 zemalja u finalu će nastupiti sledećim redom: Finska, Bosna i Hercegovina, Danska, Litvanija, Mađarska, Irska, Švedska, Estonija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Švajcarska, Velika Britanija.
Slede učesnici iz Moladvije, Nemačke, Rumunije, Austrije, Azerbejdžana, Slovenije, Islanda, Španije, Ukrajine, Srbije i Gruzije.
Pobednika 56. Eurosonga izabraće ravnopravno stručni žiri i publika, a pravo glasa imaće gledaoci Pesme Evrovizije iz svih država - učesnica ovogodišnjeg takmičenja, pri čemu ne mogu da glasaju za svog predstavnika.
U finalu premijerno će nastupiti direktni finalisti, predstavnici  Velike Britanije, Francuske, Španije, Italije i Nemačke.
Veliku Britanju će predstavljati popularna grupa 'Blue' sa pesmom 'I can', Španiju Lucia Perez, koja će izvesti melodiju 'Que me quiten lo bailao', a Francusku operski pevač Amaury Vassili , sa pesmom 'San' (Sonniu), koju će otpevati na korzikanskom jeziku.
Prošlogodišnja pobednica Evrosonga Lena Meyer ponovo predstavlja Nemačku, ovoga puta sa kompozicijom 'Taken by a stranger', a posle 13 godina odsustva sa takmičenja, Italija je poslala mladog Raphaela Gualazzija, koji će izvesti numeru 'Follia d’amore'.
Favorit je, sudeći po kladionicama, i dalje predstavnik Francuske, Vassili.
Na listama kladionica znatno je pao Dino Merlin, kome umesto četvrtog, predviđaju 11. mesto, kao i Kati Wolf iz Mađarske, koja je uoči Evrosonga bila pri vrhu.
Među prvih pet u finalu Eurosonga, po kladionici William Hill, naći će se Francuska, Irska, Azerbejdžan, Velika Britanija i Estonija, a 'Paddy power' kao najboljih pet vidi Francusku, Irsku, Azerbejdžan, Veliku Britaniju i Dansku.
Najlošiji plasman prognozira se za Španiju i Litvaniju.
Direktan prenos finalne večeri najvećeg evropskog muzičkog takmičenja počinje u 21 sat.
Slične, interesantne teme: Nina Radojčić u finalu Evrovizije! Pesma Evrovizije: svi za Ninu! Dino Merlin i Maja takođe u finalu Evrovizije!
Pogledaj vesti o: Nina Čaroban

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.