Nina nas predstavlja na Eurosongu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2011, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nina nas predstavlja na Eurosongu

Mlada pevačica Nina, koja je u izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji pevala pesmu Kristine Kovač, predstavljaće Srbiju na Eurosongu u Diseldorfu ove godine. Nina je ubedljivo pobedila sa skoro 15.000 SMS glasova, drugoplasirana je bila Aleksandra Kovač, a poslednji grupa "Briz.

Izbor za ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Eurosongu bila je prava porodična revija, jer su u konkurenciji bile pesme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << porodice Kovač - Kornelija, Aleksandre i Kristine, a sve je zapečatila najmlađa sestra Anja Kovač koja je donela glasove publike.

Grupa "Briz" izvela je pesmu "Ring ring ring" Kornelija Kovača, Nina je pevala Kristininu pesmu "Čaroban", a Aleksandra Kovač je otpevala svoju pesmu "Idemo dalje".

Pesme Kovačevih ne samo da su se takmičile, već su se u revijalnom delu slušali i hitovi koje su godinama, pa i decenijama, unazad članovi porodice pisali za razne muzičare. Gledaoci su mogli da čuju hitove koje su pevali Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, "Peti element", Boris Novković, "Zemlja gruva", Tanja Banjananin, glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović i Mina Lazarević.

 Tokom emisije emitovani su i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastajale takmičarske kompozicije, o saradnji kompozitora i izvođača, o dosadašnjem učešću Srbije na "Pesmi Evrovizije"...

Radio-televizija Srbije, koja kao punopravni član Evropske radiodifuzne unije (EBU) ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika na "Pesmi Evrovizije". Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do deset poruka.

Takmičenje "Pesma Evrovizije 2011" održaće se u Diseldorfu (Nemačka) od 10. do 14. maja. Srbija nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.