Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2010, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pobedila na 55. Evrosongu

OSLO -

Predstavnica Nemačke Lena Majer pobedila je večeras u finalu 55. takmičenja za "Pesmu Evrovizije", održanog u Telenor areni nadomak Osla.

Srpski predstavnik Milan Stanković sa pesmom Gorana Bregovića "Ovo je Balkan" zauzeo je 13. mesto sa 72 glasa.

Nemica Majer je sa pesmom "Satellite" osvojila najveći broj glasova publike i stručnog žirija - 246, drugoplasirana je turska grupa "MaNga" sa 170 glasova, dok su treće mesto zauzeli predstavnici Rumunije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Paula Seling i Ovi, sa 162 glasa.

Pobednik Evrosonga izabran je između 25 kompozicija - 20 koje su se plasirale iz dva polufinala glasovima publike i žirija, i pet direktnih finalista, predstavnika Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Satelit

Izvor: RTS, 30.Maj.2010

Pobednik ovogodišnjeg izbora za "Pesmu Evrovizije" je Nemačka, koju je u Oslu predstavljala Lena Majer...Drugo mesto osvojila je Turska, slede Rumunija, Danska i Azerbejdžan...Srpski predstavnik Milan Stanković, sa pesmom "Ovo je Balkan" takmičenje završio na trinaestom mestu, sa osvojena 72 glasa. 

Nastavak na RTS...

Eurosong: pobedila Nemica Lena, Milan na 13. mestu

Izvor: Tracara.com, 30.Maj.2010

Pobednica ovogodišnjeg Eurosonga je simpatična Lena Mejer iz Nemačke sa pesmom 'Satellite'. Lena je od početka glasanja iz 39 zemalja učesnica gotovo bez prestanka vodila, pa je njena pobeda na kraju bila prilično ubedljiva. Milan Stanković je odlukom, odnosno glasovima publike širom čitave...

Nastavak na Tracara.com...

Lena Majer iz Nemačke pobednica Evrovizije, Milan Stanković na 13 mestu

Izvor: Story, 30.Maj.2010

Pobednik ovogodišnjeg izbora za Pesmu Evrovizije je predstavnica Nemačke Lena Majer, dok je Milan Stanković sa 72 osvojena glasa takmičenje završio na trinaestom mestu..Foto: EBU

Nastavak na Story...

Nemica pobednica 55. Evrosonga, Stanković 13.

Izvor: Press, 30.Maj.2010

Nemica Lena Majer Landrut sa ubedljivih 246 poena pobedila je na 55. Evrosongu. Milan Stanković završio na 13. mestu, izostali glasovi srpske dijaspore .Na jubilarnom 55. Evrosongu u Norveškoj pobedila je predstavnica Nemačke Lena Majer Landrut sa ubedljivih...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.