MINISTAR POZVAO SRBE U DIJASPORI DA GLASAJU ZA MILANA STANKOVIĆA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR POZVAO SRBE U DIJASPORI DA GLASAJU ZA MILANA STANKOVIĆA

BEOGRAD - Evrovizijska groznica zahvatila je i Ministarstvo za dijasporu! Ovaj Vladin resor s ministrom Srđanom Srećkovićem (SPO) na čelu pružio je podršku Milanu Stankoviću na predstojećoj Evroviziji i pozvao naše iseljenike da glasaju za mladog srpskog predstavnika.

Ministarstvo je na adrese svih srpskih organizacija i udruženja poslalo apel da podrže našeg predstavnika u Oslu kako bi se Srbija što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bolje plasirala. Iz Ministarstva su se čak potrudili da dopru i do mlađe generacije naših iseljenika, pa su na svojoj prezentaciji na Fejsbuku pozvali Srbe u rasejanju da glasaju za pesmu Gorana Bregovića u izvođenju Milana Stankovića. Pored video-klipa stoji sledeća poruka:

- Ljudi u Srbiji ne mogu da glasaju za svog predstavnika, ali zato naša brojna dijaspora može! Dajte svoj glas - da se čuje za nas!!! - apeluju iz Srećkovićevog ministarstva.

Inicijativa Ministarstva za dijasporu nastavak je tradicionalnog pružanja podrške srpskom predstavniku na Evrosongu.

- U delokrug rada Ministarstva spada sve što doprinosi informisanju dijaspore. Pošto je procedura takva da samo pripadnici dijaspore mogu da glasaju, logično je da ih Ministarstvo obavesti o tome. Uloga naše dijaspore, s obzirom na brojnost, veoma je značajna. Ova manifestacija privlači veliku pažnju medija i prilika je da se naša zemlja predstavi na najbolji način - kaže Srećković za Kurir i napominje da Ministarstvo ne izdvaja nikakva dodatna materijalna sredstva za ovu kampanju.   

(G. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.