Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Budžet za Evrosong biće javan tek kad UO RTS usvoji dokumente"

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je danas da će podaci o budžetu RTS-a za organizovanje "Evrovizije" biti dostupni javnosti pošto ih usvoji Organizacioni komitet te manifestacije i Upravni odbor RTS-a.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić naložio je RTS-u da u roku od tri dana, po prijemu ove odluke, dostavi Komitetu pravnika za ljudska prava (JUKOM) kopije dokumenata sa sednica Upravnog odbora RTS u martu i iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžeta RTS-a za organizovanje i održavanje "Pesme Evrovizije", saopštio je danas JUKOM.

JUKOM je tražio kopije zapisnika, stenograma i predloga dnevnog reda sa sednica Upravnog odbora RTS od 21. do 28. marta zbog saopštenja UO RTS od 24. marta, a povodom zahteva 13 NVO za razrešenje Tijanića sa mesta generalnog direktora zbog zloupotrebe javnog radiodifuznog servisa.

"Ovakvo bahato saopštenje UO RTS izazvalo je sumnju da sednica UO RTS nije ni održana, a nepostupanje u skladu sa zakonskim obavezama Radiodifuzne ustanove RTS ovu sumnju još više produbljuje", navedeno je u saopštenju JUKOM-a.

U odluci u kojoj se nalaže objavljivanje kopija zapisnika i stenograma sednica UO RTS, navodi se da poverenik nije mogao da uvaži prethodno obrazloženje da su tražene informacije poslovna tajna, navodi se u saopštenju JUKOM-a.

Tijanić je, u izjavi Tanjugu, istakao da će, ukoliko je zahtev za dokumentima poslat zvanično, Upravni odbor dati i zvaničan odgovor, a da on ne može da govori u ime odbora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.