Tekvondo: Perišić osvojila bronzu na EP za mlade

Izvor: Studio B, 26.Sep.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekvondo: Perišić osvojila bronzu na EP za mlade

Srpska reprezentativka u tekvondou Marija Perišić osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade seniore u Insbruku.

Perišićeva je prvu medalju za Srbiju na šampionatu u Austriji osvojila u konkurenciji do 62 kilograma.

Ona je na startu savaladala Šveđanku Dženifer Agren (9:8), u četvrtfinalu je bila bolja od Ruskinje Julije Šereve (5:3), dok je u polufinalu izgubila od aktuelna seniorska šampioke Marte Kalvo iz Španije sa 2:0. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

"Prezadovoljan sam kako se Marija borila, pogovo što se prvi put bori u seniorskoj konkurenciji. Imala je izuzetno dobru protivnicu, dvostruka šampionka Gran prija, kao i evropska šampionka. Pred nama su još dva dana zanimljivih borbi i siguran sam da ćemo se u Srbiju vratiti sa još nekoliko medalja", rekao je njen trener Marin Dujić.

U kategoriji do 74 kilograma Damir Fejzić je u četvrtfinalu poražen od Poljaka Karola Holubovica sa 9:4, Miloš Golubović (do 80 kilograma) izgubio je prvu borbu od Turčina Sungua Berkcana (12:7), dok je Dajana Perišić (do 67) u četvrtfinalu poražena od Francuskinje Aksel Atoumani 11:2.

Sutra na borilišta izlaze Ana Bajić (do 73), Draško Jovanov (do 87), Vanja Stanković (do 53) i Nikola Vučković (do 63).

 
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.