Svetski šampion prejak za Crnu Goru

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 22:29

Svetski šampion prejak za Crnu Goru

Košarkaši Nemačke su ubedljivo savladali Crnu Goru 85:61, u okviru prvog meča, četvrte runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Nemci su od samog starta diktirali tempo meča i na kraju došli do ubedljive pobede.

Do pobede ih je predvodio Oskar Da Silva, košarkaš Barselone sa 19 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Pored njega, doprinos su dali košarkaši Albe Malte Delov i Luis Olinde sa po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 13 poena, a dvocifren je bio i prvotimac Bajerna Nik Vajler-Beb sa 10 poena, tri skoka i pet asistencija.

Kod Crne gore, istkakao se Kendrik Peri sa 16 poena, pratio ga je Nemanja Radović sa 13 poena i četiri skoka. Dvocifren je bio i Vladimir Mihajlović sa 10 poena. Pozajmljeni košarkaš Bešiktaša iz Crvene zvezde Marko Simonović je imao četiri poena uz šest skokova.

Nemačka je već posle prve četvrtine došla do ubedljive prednosti (28:10), koji je uspešno održavala do samog kraja. Odbili su nalet Crne Gore u trećoj deonici, kada je četa Boška Radovića prišla na -8 i (58:50) i u završnici meča ostvarili ubedljivu pobedu.

U nastavku takmičenja ih očekuje gostovanje Bugarskoj, dok Crna Gora dočekuje Švedsku.

Švedska je uspela da savlada Bugarsku u istom terminu 84:70. Bugarima nije bio od pomoći ni košarkaš Baskonije, Kodi Miler-Mekintajer, koji je ubacio 21 poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Letonija iznenadila Špance

Izvor: B92, 22.Feb.2024

Košarkaši Letonije su savladali Španiju rezultatom 79:75, u okviu prvog meča, četvrte runde kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine...Letonci su do pobede došli posle neizvesne završnice, a tokom celog meča je bilo neizvesno...Do pobede ih je predvodio Rihard Lomaž, košarkaš Virtusa iz Bolonje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.