Srpski strelci vicešampioni Evrope!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski strelci vicešampioni Evrope!

Muška reprezentacija Srbije vazdušnom puškom osvojila je srebrnu medalju u ekipnom takmičenju na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Srpski sastav Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević, je danas u polufinalu, posle velikog preokreta savladao Mađarsku, a u finalu je izgubio od Rusije.

U polufinalu, Mađarska je bila bolja u prve tri serije i povela sa 6:0 (bolji tim posle svake serije dobija dva boda). Srbija je izjednačila na 6:6. Međutim, usledio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novi niz Mađara, favorita u ovom meču. Poveli su sa 12:6 i došli na domak finala, jer u polufinalu pobeđuje tim koji prvi skupi 13 poena. Srbija je imala snage za preokret, naši strelci su nadmašili izuzetno jak mađarski tim (Šidi, Peni, Šomođi) u četiri uzastopne serije i ostvarili pobedu od 14:12.

Srbija i Rusija, su u početku finala vodile izjednačenu borbu. U skoro svakoj seriji minimalne razlike su odlučivale kome će pripasti dva boda. U završnici Rusija, koju je predvodio evropski pojedinačni i šampion Starog kontinenta u miksu Vladimir Maslenjikov (u timu su gađali i Drijagin i Pančenko) se odvojila. Rusi su slavili sa 17:5 (finalni meč se završava kada neka od ekipa skupi 16 poena).

Podsetimo, u kvalifikacijama Srbija je zauzela šesto mesto, a potom u četvrtfinalu savladala Mađarsku.

Prošle godine Srbija je u ekipnom takmičenju puškom bila četvrta, a 2017. je osvojila bronzu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.