Selektor rukometašica: Ginućemo na terenu

Izvor: Mondo, 02.Dec.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor rukometašica: Ginućemo na terenu

Saša Bošković izjavio je uoči početka Evropskog prvenstva za rukometašice u Srbiji da će njegova ekipa pružiti maksimum na tom takmičenju.

"Obećavam da ćemo ginuti na terenu i tako pokušati da navedemo da devojčice i dečake da počnu da treniraju rukomet", rekao je Bošković.

Strateg srpske reprezentacije izjavio je da će njegove igračice znati kako da uzvrate navijačima i javnosti za podršku koju dobijaju pred prvenstvo. Akcenat je ponovo stavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na to da će srpske rukometašice ostaviti srce na terenu.

"Siguran sam da ćemo igrama vratiti za svu podršku koju smo dobili. Mi možemo da izgubimo utakmicu, ali ćemo dati svoj maksimum na svakoj. Odnosom prema igri želimo da ispunimo Arenu i želja mi je da sve igračice budu zdrave i da ženski rukomet doživi ekspanziju posle ovog Evropskog prvenstva", rekao je Bošković.

Slično razmišlja i kapiten naše selekcije, Andrea Lekić, koja bi volela da se ženski rukomet posle ovog prvenstva vrati tamo gde i treba da bude. Po njoj, dobar recept su napravili rukometaši koji su vratili muški rukomet u žižu interesovanja javnosti posle prvenstva Evrope koje je takođe bilo u Srbiji.

"Proletelo nam je ovih dve nedelje priprema i sada imamo posebnu vrstu odgovornosti i pritiska. Privilegija je to što ćemo dva velika takmičenja igrati u svojoj zemlji. Cilj nam je da se ženski rukomet vrati tamo gde je nekad bio, kao što je to bilo sa muškim početkom godine", rekla je Andrea Lekić.

Srbija će takmičenje na Evropskom prvenstvu početi u utorak, četvrtog decembra, kada će se u beogradskoj Areni sastati sa Norveškom, a u grupi su još Ukrajina i Češka.

Norvežanke su inače višestruke prvakinje Evrope i sveta i našim devojkama neće biti nimalo lako u prvom meču na turniru.

Evropsko prvenstvo biće održano u Beogradu, Nišu, Vršcu i Novom Sadu od četvrtog do 16. decembra.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bošković: Maksimalno smo motivisani uoči Evropskog prvenstva

Izvor: Politika, 02.Dec.2012

BEOGRAD – Obećavam da ćemo ginuti na terenu, poručio je selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković i naglasio da devojke maksimalno motivisano i spremno dočekuju početak Evropskog prvenstva, čiji je Srbija domaćin...„Publika koja će dolaziti da nas gleda sigurno će odlaziti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.