Šampioni Evrope stigli u Beograd

Izvor: RTS, 30.Sep.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampioni Evrope stigli u Beograd

Odbojkaška reprezentacija Srbije sletela je u Beograd oko 12.35, dan posle osvajanja titule na Evropskom prvenstvu. Naš tim je u nedelju savladao Sloveniju i došao do evropske krune u Parizu.
Srbija je do titule došla pobedom nad Slovencima – 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

Avion u kojem se nalazi srpska ekspedicija stigao je na aerodrom "Nikola Tesla", gde je prvo prošao ispod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodenog luka, koji predstavlja najveću čast pri sletanju.
Njima je potom biti upriličen doček u zgradi aerodroma – prvo su sa peharom i medaljama pozirali foto-reporterima, potom se obratili novinarima i navijačima, a od 20 časova će se pojaviti na čuvenom balkonu gradske skupštine.
Selektor Slobodan Kovač istakao je da je bio zabrinut pred početak šampionata jer je bilo malo vremena za rad, ali da je verovao u svoje igrače.
Kapiten Nemanja Petrić potvrdio je da će tu "funkciju" obavljati i u budućnosti, dok Neven Majstorović jedva čeka da se pojavi pred navijačima na terasi Starog dvora.
U studiju RTS-a bio je i proslavljeni libero Vasa Mijić, koji je kazao da je srećan zbog uspeha, posebno jer su ovi momci često bili osporavini kada su igrali slabije.

Odbojkaši su se ovim uspehom pridružili ženskoj selekciji, koja je isto učinila pre nekoliko sedmica.
Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da su i odbojkaši i odbojkašice Srbije aktuelni šampioni Evrope. Prethodno se to dogodilo pre osam godina.
Sve o tome pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.